03
aug

In de rubriek “ICT-tip van de Maand” informeren wij u over belangrijke aandachtspunten op het gebied van ICT en Telecom en daaraan gerelateerde onderwerpen voor de zorgsector. Deze keer: Een goed (sociaal) intranet helpt u om personeel te behouden.

Nijpend tekort aan zorgmedewerkers dreigt
Het is de afgelopen jaren steeds meer een thema. Hoe behoud ik mijn medewerkers in de zorg? Het werven van nieuwe medewerkers kost veel geld en er is een tekort aan zorgmedewerkers op de arbeidsmarkt.

De SER heeft onlangs nog de noodklok geluid. Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER heeft onlangs aangegeven dat er een nijpend tekort gaat ontstaan aan zorgpersoneel. Op dit moment werken er zo’n 1,4 miljoen mensen in de zorg. De SER schat in dat er in 2040 meer dan 2 miljoen mensen nodig zijn. Als er niet snel ingegrepen zal worden, dreigt het ten koste te gaan van de kwaliteit van de zorg in Nederland”.

“Meer handen aan het bed” en “minder administratieve handelingen” zijn veel gehoorde wensen. En “het werk moet wel leuk blijven”. Hoe kunt u zich als zorgorganisatie onderscheiden en het aantrekkelijker maken voor uw medewerkers?

Een (sociaal) intranet maakt het verschil
Er wordt van alles gedaan om de ICT omgeving betrouwbaar en veilig in te richten. Er gaat steeds meer naar de cloud. De ontbrekende schakel hierin is vaak aandacht voor de menselijke factor.

Een sociaal intranet kan uw organisatie hierbij helpen om sneller, beter en efficiënter en persoonlijker informatie te delen met uw medewerkers. Juist in de afgelopen periode met COVID-19 is wederom gebleken hoe belangrijk het is dat alle medewerkers op de juiste wijze worden geïnformeerd en beschikken over de meest recente protocollen.

Stelt u zich eens voor dat een (nieuwe) zorgprofessional ‘s morgens haar/zijn werkplek opstart en via een portal direct alle informatie krijgt die voor haar/hem op dat moment relevant is. Een intranet wat alle medewerkers de informatie en tools geeft om hun werk te kunnen doen. Met volledige integratie van de applicaties waarbij het zelfs mogelijk is om op gebruikersniveau het intranet te personaliseren. Daar worden medewerkers blij van. Dat geeft ICT pas echt meerwaarde voor uw organisatie.

Wij bieden u vrijblijvend een presentatie aan om u te informeren over de mogelijkheden en hoe dit binnen uw organisatie gerealiseerd kan worden. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Sjoerd Swart 06-18640343 of s.swart@altronic.nl of Gert de Jong 06-54676717 of g.dejong@altronic.nl.

Tags: , , ,
Terug naar nieuwsoverzicht