07
sep

Het ICT landschap binnen zorginstellingen is best wel complex. Je hebt te maken met ICT systemen, zorgoproepsystemen, WIFI netwerken, brandmeldinstallaties, PZI in verband met stille ontruiming, etc. De eisen zijn streng en de gevolgen groot als dergelijke systemen niet goed blijken te functioneren. Dit vraagt om kennis en ervaring, maar ook om samenwerking op de diverse werkgebieden. 

Als zorgorganisatie is het van cruciaal belang dat de zorgalarmering werkt! Dit systeem staat echter niet op zichzelf. In de praktijk zien we dat een verpleegoproepsysteem (VOS) steeds vaker gekoppeld is aan een ICT omgeving. De tijd van speciale bekabeling naar elke woning is voorbij. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt draadloze oplossingen of netwerkbekabeling (UTP). Wat betekent dat voor u als organisatie? Hebt u verbouwingsplannen of nieuwbouwplannen? Wilt u uw zorgdomotica moderniseren? Zorg dan dat u vroegtijdig een adviseur erbij betrekt die kennis heeft van ICT én zorgdomotica. 

Belangrijke vraagstukken die bij een dergelijk traject besproken worden, zijn: 

 • Hoe wil ik mijn zorgdomotica inrichten? 
 • Wat is nodig om gegarandeerde zorg te kunnen bieden? 
 • Kan ik mijn zorgoproepsysteem koppelen aan telefonie? 
 • Wil ik wel of geen camera’s op de woningen? 
 • Wat betekent de wet zorg en dwang voor mij keuzes? 
 • Hoe eenvoudig is het om leefcirkels in te richten en waar moet ik op letten? 
 • Welk type smartphone en/of tablet wil ik gebruiken? 
 • Hoe weet ik of mijn WIFI netwerk toereikend is? 
 • Hoe zorg ik dat medewerkers ontlast worden met dergelijke oplossingen? 
 • Hoe kan ik inzage krijgen in patronen en hierop inspelen (Business Intelligence) 
 • Hoe voldoe ik aan normen als NEN2575, NEN7510 en NTA7516 

Altronic heeft de afgelopen jaren veel zorginstellingen door heel Nederland mogen bedienen op meerdere gebieden.  De belangrijkste diensten op een rij: 

 • ICT scan incl. advies 
 • Advies en begeleiding bij selectietraject zorgdomotica 
 • Analyseren en oplossen knelpunten binnen zorgdomotica en ICT 
 • Migratie ICT omgeving naar de cloud 
 • WIFI metingen t.b.v. zorgdomotica 
 • Integratie telefonie met zorgoproepsystemen 
 • Implementatie AVG zowel technisch als organisatorisch 
 • Integratie veilige e-mail oplossing die voldoet aan de NTA7516 norm. 

Loopt u tegen bepaalde vraagstukken aan, schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen met ondergetekenden.  We zijn u graag van dienst! 

Terug naar nieuwsoverzicht