Monitoringsdiensten

Naast een professionele helpdesk en hulp op locatie biedt Altronic uw organisatie ook de mogelijkheid uw ICT-omgeving op afstand te monitoren. Het monitoren op afstand is een essentieel onderdeel om een optimale werking van uw ICT-omgeving te borgen. Met name op het gebied van preventie biedt dit grote voordelen. Door middel van monitoren wordt voortdurende bewaakt of uw ICT-omgeving optimaal functioneert.

Zodra er gesignaleerd wordt dat dit niet het geval is, ondernemen wij direct actie. In veel gevallen zult u niet eens merken dat wij voorkomen hebben dat u een storing zou hebben gehad zonder onze interventie. U zult misschien alleen wat verrast zijn als wij langskomen om iets te vervangen terwijl u zelf nog geen storing heeft ervaren.

Apparatuur gaat namelijk zelden in één keer helemaal stuk. In veel gevallen  gebeurt dit pas nadat het desbetreffende apparaat al enige tijd niet meer optimaal functioneert. Juist dit monitort Altronic, waarbij wij direct in actie komen zodra wij ook maar iets signaleren. Naast het monitoren van een goede werking van apparatuur zijn er nog diverse andere zaken die wij voor u kunnen monitoren om een optimale werking van uw ICT-omgeving te borgen. Altronic maakt hiervoor gebruik van geavanceerde middelen.

Onze monitoring kan zich richten op een goede werking van o.a. onderstaande zaken:

  • Monitoring van de servers
  • Monitoring van de werkplekken
  • Monitoring van de verbindingen
  • Monitoring van de routers en switches
  • Monitoring van de back-up
  • Monitoren van de werking van de anti-virussoftware
  • Monitoren van de werking van het spamfilter

Als u het een veilig gevoel vindt dat ook uw ICT-omgeving wordt bewaakt, bel dan voor een vrijblijvende afspraak met één van onze consultants.