IT Infrastructuur

Een optimaal ingerichte en beveiligde  IT infrastructuur vormt de stabiele basis voor iedere ICT omgeving. De IT infrastructuur bestaat voor ons uit een intern (draadloos) netwerk, gecombineerd met zakelijke internet- en dataverbindingen.

Al deze onderdelen van de IT infrastructuur dienen voldoende continuïteit en veiligheid te bieden om als stabiele basis te kunnen fungeren voor al uw dataverkeer. Op al deze onderdelen hebben wij specialistische kennis waarmee we u graag van dienst zijn.

Zakelijk internet

Gedegen zakelijk internet is een onmisbare basis voor een goed werkende ICT omgeving. Met een stabiele en snelle internetverbinding profiteert uw organisatie van vlot werkende applicaties en een verhoogde medewerkerstevredenheid.

Wifi

Wifi, die optimaal werkt, zorgt voor flexibiliteit en een uitstekende ervaring die voldoet aan de verwachtingen van uw medewerkers. Vooraf verrichten onze engineers metingen om u een passende offerte te doen en achteraf verrichten wij metingen om de dekking 100% te bevestigen. Met deze werkwijze garanderen wij de kwaliteit van de aangeboden wifi-oplossing.

Loop geen onnodig risico
Doe de Cybersecurity scan en check hoe veilig uw organisatie is.

Netwerkapparatuur

Uw router, firewall en switch dienen -om een goede werking te garanderen- op de juiste manier te worden aangesloten, geconfigureerd en beveiligd. Uiteraard hoort hier een overzichtelijke en goed ingerichte patchkast bij, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende kleuren kabels, om in geval van storing heel snel het probleem te kunnen verhelpen.

Inrichting

Het inrichten van uw netwerk is een kennisintensieve aangelegenheid, waarbij veel zaken fout kunnen gaan. Ons team van ervaren netwerkspecialisten is bekend met het ontwerpen van allerlei netwerkomgevingen. Van eenvoudig op 1 locatie tot zeer gecompliceerd met een groot aantal locaties, voor internet, data en telefonie.
De voordelen van Altronic

Proactieve monitoring

Ons deskundig team maakt gebruik van gerenommeerde oplossingen en is daarmee real time op de hoogte van verstoringen in uw ICT omgeving

Cybersecurity scan

Door middel van onze Cybersecurity scan krijgt u inzicht in alle Cybersecurity risico’s die uw organisatie loopt, waarna we u een passend advies geven

Bewustwording

We vergroten de security awareness van uw medewerkers met behulp van slimme tools en e-learning

24/7 security

Onze security systemen controleren uw omgeving voortdurend op verdachte activiteiten, indringers en kwaadaardige aanvallen

Internet op maat

Moderne organisaties zijn sterk afhankelijk van goed werkende stabiele internet- en dataverbindingen.  Altronic levert deze aan al haar klanten. Wij bieden u verregaande mogelijkheden om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw verbindingen te verhogen. Onze deskundige consultants vertalen uw specifieke wensen graag in concrete en passende oplossingen.

1. Traag internet: dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals overbelasting van het netwerk, verouderde hardware of software, of slechte bekabeling. Het probleem kan worden opgelost door een upgrade van de internetverbinding, het updaten van apparatuur of het vervangen van slechte bekabeling.

2. Verbindingsproblemen: dit kan variëren van periodieke uitval van de verbinding tot het constant wegvallen van de internetverbinding. Dit kan te maken hebben met problemen met de modem, router, ISP of bekabeling. Het is raadzaam om de apparatuur te controleren, configuratie-instellingen na te lopen en eventueel contact op te nemen met de internetprovider voor assistentie.

3. Beveiligingsproblemen: onvoldoende beveiliging kan leiden tot gegevensinbreuk, hacks of virussen. Het is essentieel om een firewall te hebben, regelmatige software-updates uit te voeren, sterke wachtwoorden te gebruiken en een beveiligingsbeleid op te stellen. Een professioneel beveiligingsbedrijf kan helpen bij het identificeren en oplossen van beveiligingslekken.

U kunt bij ons terecht voor internetverbindingen op basis van verschillende fysieke dragers, zoals glasvezel en koper. Altronic biedt echter ook oplossingen via straalverbindingen en 4/5G netwerken.
Wij bieden diverse opties voor internet, waaronder:

  • dynamisch IP-adres
  • vaste publieke ip-adressen
  • back-up via 2e verbinding en/of het 4/5G etc.

Als onderdelen van IT infrastructuur zien wij:

  • het interne bedrade netwerk
  • het wifinetwerk van een organisatie
  • de data- en/of internetverbindingen
  • randapparatuur als: routers, switches en firewalls.

Er is diverse apparatuur nodig voor een degelijke en veilige IT infrastructuur, denk onder meer aan: firewalls, routers en switches. Bij Altronic werken wij enkel met apparatuur van gerenommeerde merken.

Veelgestelde vragen