Home > Kinderopvang

Kinderopvang

Een goede ICT partner voor de kinderopvang is als een superheld die de computers laat glimlachen! Ze zorgen ervoor dat alles werkt, zodat jullie plezier kunnen hebben en nieuwe dingen kunnen leren. Samen maken we de digitale wereld een avontuur vol ontdekkingen!

Veiligheid en privacy van gegevens

In de kinderopvang worden veel persoonlijke gegevens verzameld over kinderen en ouders. Het beheren van deze gegevens vereist sterke beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat deze gegevens niet worden gelekt of systemen worden gehackt. Altronic heeft de kennis in huis om u optimaal te beveiligen tegen cybercriminaliteit.

Wilt u weten of uw huidige ICT beveiliging volstaat tegen hedendaagse cybercriminaliteit? Maak dan gebruik van onze Cyber Security Scan

Lees hier waarom Floreokids voor Altronic heeft gekozen

Zelf kreeg ik bijvoorbeeld meer en meer vragen over de beveiliging. In hoeverre was die nog op orde, kijkend naar de moderne vereisten? Voldeden we aan alle AVG vereisten? Hoe groot was het risico op een datalek? Welke risico’s liepen we gehackt te worden?

Na wat rondvragen bij collega’s over hun ervaringen met hun ICT-partners vertelden enkele collega bestuurders van middelgrote kinderopvangorganisaties dat zij al vele jaren Altronic ICT en Telecom als ICT-partner hadden en zeer tevreden waren over hun dienstverlening.

Van daaruit ben ik verder op onderzoek gegaan, hetgeen uitmondde in een kennismakingsgesprek met Altronic. Tijdens dit gesprek kreeg ik de vraag wanneer wij voor het laatst een second opinion of Cyber Security Scan uit had laten voeren op de ICT-omgeving van FloreoKids. Het antwoord was heel simpel; dat laatste hadden we nog nooit laten doen….

De uitkomsten van de (los ingekochte) Cyber Security Scan door Altronic, opgeschreven in Jip en Janneke-taal gaven ons een goed inzicht in alle verbeterpunten rondom veiligheid en continuïteit van onze ICT. Daar zat geen woord Grieks bij. Er was veel werk aan de winkel. De wijze waarop we met Altronic daarover het gesprek hebben gevoerd, sterkte mij in de overtuiging onze nieuwe ICT partner te hebben gevonden.

Voor de overstap heeft Altronic niet alleen een roadmap gemaakt, maar ook verbeterprojecten uitgewerkt. Zo is onze mail naar de cloud gemigreerd, zijn alle 28 locaties van een nieuw netwerk voorzien, is voor 155 gebruikers de vaste telefonie vervangen en wordt onze data modern beveiligd met Managed Extended Detect en Response (MXDR).

Voor FloreoKids is het een goede beslissing is geweest om in zee te gaan met Altronic. Al was het maar omdat mijn collega’s zo blij zijn met hun helpdesk. Nu ik er zo over nadenk: dat is misschien wel het allerbelangrijkste.

Na meer dan 15 jaar bij één en dezelfde ICT leverancier te hebben gezeten, terwijl FloreoKIds in diezelfde periode meer dan 4x zo groot was geworden, ontstond in de organisatie sterk het gevoel dat het tijd was voor een nieuwe samenwerkingspartner. Er was behoefte aan vers bloed, met een frisse nieuwe kijk op de invulling van FloreoKids’ ICT vraagstukken én met ervaring in het groot MKB.

Beheer van gegevens op mobiele apparaten

Op iedere groep maakt men gebruik van (privé) mobiele telefoons, tablets, laptops en/of PC’s om foto’s te maken, afspraken met ouders vast te leggen, dossiers bij te werken etc.  

Hoe houdt u grip op al uw gegevens? Weet u welke apparaten er gebruikt worden binnen elke groep? Hoe weet u of alle apparaten veilig zijn? Hoe voorkomt u dat data wordt gelekt? Wordt er elke dag een back-up gemaakt?

Wilt u weten hoe wij dit oplossen? Neem dan direct contact met ons op via onderstaande button.

Onze klanten in de kinderopvang:

Veilig en stabiel internet op alle locaties

Wij optimaliseren uw ICT omgeving en zorgen voor een betrouwbare en veilige internetverbinding in iedere mogelijke situatie. Meeliften op een internetverbinding van een andere organisatie, opvang organiseren op een tijdelijke locatie of opvang faciliteren op een eigen locatie? Wij bieden voor iedere situatie een passende en betrouwbare oplossing.

Behulpzame helpdesk

ICT issues komen voor. Het is wenselijk dat deze zo spoedig mogelijk worden opgelost. Daarbij moeten medewerkers er niet tegenop zien om een servicedesk te bellen.

Bij Altronic beschikken we over een servicedesk met een vast team van enthousiaste support experts die u helpen in begrijpelijke taal.

Cyberaanvallen in de kinderopvang

Lees het artikel over ‘cyberaanvallen in de kinderopvang’ van de beroepsvereniging directeuren kinderopvang (bdKO)

ICT-vaardigheden van uw medewerkers

Medewerkers vinden ICT soms ingewikkeld. Daarom werkt Altronic met gebruiksvriendelijke oplossingen en worden uw medewerkers optimaal begeleid.

Ook bieden wij training en ondersteuning om ICT-vaardigheden te verbeteren.

Jouw eigen ICT partner

Zou het niet geweldig zijn om één aanspreekpunt te hebben voor al uw ICT-vragen? Altronic beschikt over eigen experts in alle disciplines. Hierdoor kunnen wij al uw ICT- en telecomvragen snel beantwoorden, zonder dat u verschillende partijen hoeft te benaderen. Dit bespaart u tijd en voorkomt dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

De voordelen van Altronic

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op gebied van uw gehele ICT- en telefonieomgeving, u kunt met alle vragen bij ons terecht

Expertise

Altronic is een kennis gedreven organisatie met gecertificeerde medewerkers en bewezen oplossingen

ISO en NEN gecertificeerd

Met ISO 27001 voldoen wij aan dé internationaal erkende norm, waardoor uw gegevens bij ons in goede handen zijn

24/7 security

Onze security systemen controleren uw omgeving voortdurend op verdachte activiteiten, indringers en kwaadaardige aanvallen