Home > Microsoft Copilot

Microsoft Copilot

Sneller en efficiënter werken met de hulp van kunstmatige intelligentie.
Microsoft 365 Copilot is jouw digitale assistent. Op basis van kunstmatige intelligentie (AI) biedt Microsoft Copilot persoonlijke ondersteuning bij veel praktische taken. 

Krachtige combinatie

Copilot verbindt ChatGPT met Microsoft 365; een krachtige combinatie met jouw gegevens in de Microsoft 365 omgeving (inclusief je agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en meer).

Copilot zit ingebouwd in de Microsoft 365 apps die je elke dag gebruikt, zoals Word, Excel, Outlook en Teams. Hierdoor kan iedere medewerker er snel mee aan de slag.

Zo werkt u sneller, efficiënter en vindt u eenvoudig informatie of creëert eenvoudig originele content.

Copilot vs ChatGPT

Copilot maakt alleen gebruik van informatie die beschikbaar is binnen uw eigen bedrijfsomgeving voor zover de desbetreffende persoon rechten heeft op deze informatie. Deze informatie wordt gebruikt om nieuwe documenten op te stellen of antwoorden op vragen te geven. Met Copilot blijft uw bedrijfsdata binnen uw omgeving , data wordt niet gedeeld op internet.
 
ChatGPT is een chatbot waar je vragen aan kunt stellen en die op basis van jouw vraag gaat zoeken in alle beschikbare informatie op internet. Alle informatie die je in ChatGPT stopt, kan ChatGPT gebruiken als antwoord voor iedereen die ernaar vraagt.  Het gevaar bestaat dat uw medewerkers gebruik gaan maken van deze gratis tool en dat uw bedrijfsgegevens in de database van ChatGPT terecht komen, die door iedereen geraadpleegd kan worden.

Databeveiliging

Copilot maakt gebruik van bedrijfsdata binnen Microsoft 365 waar desbetreffende persoon rechten op heeft. Het is mogelijk dat medewerkers door Copilot inzicht krijgen in data die niet voor hun bedoeld is, indien de rechten op data niet goed zijn geregeld.

Het regelen van de databeveiliging (Data Governance) is daarom essentieel. De deskundige medewerkers van Altronic kunnen u hierover adviseren.